Fencearksol σανιδωτή φωτοβολταϊκή περίφραξη

Τα Fencearksol είναι καινοτόμα συστήματα άθραυστης σανιδωτής φωτοβολταϊκής περίφραξης αλουμινίου, της μοναδικής σειράς greENergy που περιλαμβάνει προϊόντα έξυπνης ενεργειακής και αρχιτεκτονικής εξειδίκευσης, σχεδιαζόμενα, παραγόμενα και διαθέσιμα από την ARK TOP SYSTEMS στις εκάστοτε επιθυμητές διαστάσεις.

Αποτελούνται από τεχνολογίας αιχμής bifacial αμφίπλευρης λειτουργικής δυνατότητας ηλεκτροπαραγωγής άθραυστες Arksol μονοκρυσταλλικές θερμαπαγωγικές φωτοβολταϊκές σανίδες, φάρδους 20cm και επιθυμητού μήκους, που επεκτείνουν την ΗΛΙΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ εξασφαλίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη, μέσω καλαίσθητης αρχιτεκτονικής περίφραξης που υποστηρίζει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, με δυνατότητα ενσωμάτωσης περιμετρικού Led φωτισμού.

Εφαρμοζόμενες ανάμεσα στις κολώνες αλουμινίου του συστήματος  οι Arksol φωτοβολταϊκές σανίδες χωρίς μεταξύ τους διάκενο, στις βασικές εκδοχές: οριζόντια διάταξη Fencearksol Ξ, κάθετη διάταξη Fencearksol ΙΙΙ, ή διαδοχικά εναλλασσόμενη οριζόντια με κάθετη διάταξη Fencearksol MIX, έχουν εγκατεστημένη ισχύ 150wp ανά τετραγωνικό μέτρο.

Διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις περιφράξεων Fencearksol διαμορφώνονται ανάλογα με το πιθανό επιθυμητό διάκενο μεταξύ των Arksol φωτοβολταικών σανίδων και τους δυνάμενους αρχιτεκτονικής αισθητικής συνδυασμούς με ενδιάμεσες σανίδες woodark συνθετικού ξύλου ή με λωρίδες Perforark διάτρητων εικαστικών απεικονίσεων αλουμινίου ή με ενδιάμεσες διαφώτιστες ή διάφανες συμπαγείς πολυκαρβονικές καλύψεις, ή και με διακοσμητικά αρχιτεκτονικά πλέγματα (βλέπε τα σχέδια των Clostrark). Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλογών, το κάθε εκατοστό απόστασης μεταξύ των Arksol φωτοβολταϊκών σανίδων, μειώνει κατά 4% την ανά τετραγωνικό μέτρο εγκατεστημένη ισχύ, που μπορεί να ανακτηθεί με διεύρυνση της Fencearksol επιφάνειας ή και με συνδυασμό άλλων συστημάτων greENergy που συνεισφέρουν στην λειτουργικά κατάλληλη αρχιτεκτονική χωροθέτηση – χωρίς αντιαισθητικές συνέπειες – περισσότερων ΑΠΕ, που αθροιστικά προσαυξάνουν την εγκατεστημένη ισχύ.

Η Fencearksol σανιδωτή άθραυστη φωτοβολταϊκή bifacial περίφραξη αμφίπλευρης ηλεκτροπαραγωγής και ομοιόμορφης αισθητικής αρχιτεκτονικής αντίληψης, με εναλλαγές μοναδικών συνδυασμών αλουμινίου διάτρητων σχεδιαστικών απεικονήσεων, της οικολογικής θεματικής εικαστικής συλλογής filosies, έχει εγκατεστημένη ισχύ 75wp ανά τετραγωνικό μέτρο εφαρμογής, ενώ διπλασιάζεται στα 150wp όταν η περίφραξη απαρτίζεται με αποκλειστική πληρότητα φωτοβολταϊκών σανίδων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκτιμάται ότι είναι συμφερότερη εφαρμογή Fencearksol φωτοβολταϊκής περίφραξης αλουμινίου, έχοντας κατά 30% φθηνότερη τιμή από το συνολικό κόστος μιας αντίστοιχης  περίφραξης αλουμινίου και μιας αντίστοιχης ισχύος φωτοβολταϊκής εγκατάστασης επί της στέγης ή του εδάφους. Η άθραυστη ανθεκτικότητα των Arksol φωτοβολταϊκών σανίδων του συστήματος οφείλεται στο εύκαμπτο πολυμερές και ενισχυμένο με υαλοϊνες συνθετικό γυαλί της εξωτερικής επιφάνειας τους, που προσδίδει μεγαλύτερη καθαρότητα στις bifacial φωτοβολταϊκές κυψέλες αμφίπλευρου μπλέ σκούρου χρώματος. Οι συνδεσμολογίες δεν είναι εμφανείς από την εξωτερική πλευρά και οι καλωδιώσεις περιορίζονται εσωτερικά των ενσωματωμένων καναλιών του συστήματος αλουμινίου που είναι επεξεργασμένο σε επιλεγόμενη απόχρωση και υφή ηλεκτροστατικής βαφής. Παρόλο που οι φωτοβολταϊκές περιφράξεις είναι βασικά αυτοκαθαριζόμενες, διακρίνονται για την ευκολία καθαρισμού τους που είναι προϋπόθεση για υψηλότερες αποδόσεις ηλεκτροπαραγωγής.

50% μεγαλύτερη απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω τακτικού καθαρισμού στα φωτοβολταϊκά Arksol, με την ευκολία καθαριότητας που δίνουν τα ανοιγοκλειόμενα συστημάτα greENergy.  Ερευνητική ομάδα των πανεπιστημίων Ντιούκ και Ουινσκόνσιν στο  Μάντισον με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μπέργκιν, σε συνεργασία με το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, μέτρησαν την ηλεκτρική ενέργεια των φωτοβολταϊκών στην πάροδο του χρόνου. Τα δεδομένα έδειξαν 50% αυξημένη αποδοτικότητα κάθε φορά που τα φωτοβολταϊκά καθαρίζονταν.

Έξυπνος  αρχιτεκτονικός σχεδιασμός  εύκολης ενεργειακής αναβάθμισης με εφαρμογή στο σύστημα ανάρτησης   αρχιτεκτονικών φωτοβολταϊκών Arksol περσίδων υψηλής ηλεκτροπαραγωγής , για  ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ με αυτοπαραγωγή, ιδιοκατανάλωση και ενεργειακό συμψηφισμό NET METERING  όπως ορίζει ο νόμος……

http://helapco.gr/wp-content/uplo ads/FEK_Net_Metering_31Dec2014.pdf

ΒΛΕΠΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑgreENergy ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΒΙΡV | Ark 

Φόρμα ενδιαφέροντος