Ερωτήσεις

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ greENergy~Ark Top Systems~

 «Είσαι προϊόν του περιβάλλοντός σου. Γι αυτό, φρόντιζε να το διαλέξεις σωστά»
~ Γ. Κλέμεντ Στόουν ~


ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ>> ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ <<ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ>> ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΖΙΡΑΙΡ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ARK TOP SYSTEMS ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ARKSOL ΠΕΡΓΚΟΛΑ.


            Τι το ιδιαίτερο έχει η πέργκολα που προτείνετε;
Είναι πέργκολα η οποία ενσωματώνει φωτοβολταϊκές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά τοποθετούνται από την πάνω πλευρά των “περσίδων” της πέργκολας.


                            Πώς λειτουργεί;
Είναι η γνωστή πέργκολα που ανοίγει και κλείνει. Με κλειστές “περσίδες” εξασφαλίζει την στεγανότητα, την προστασία από τη βροχή, από το χιόνι. Με ανοιχτές τις περσίδες εξασφαλίζει την οπτική του ουρανού, το λιάσιμο των χώρων.


            Τα φωτοβολταϊκά πως τα ενσωματώνει ο μηχανισμός μιας πέργκολας;
Ενσωματώνουμε φωτοβολταϊκά στοιχεία από την πάνω πλευρά των περσίδων, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από τον ήλιο με οικολογικό δηλαδή τρόπο.


                     Είναι εφαρμογή που επιτρέπει η νομοθεσία;
Επιβραβευόμαστε κιόλας γι’ αυτή τη δυνατότητα μέσω της Ε.Ε. Υπάρχει και η σχετική νομοθεσία που μας επιτρέπει να πουλάμε το ρεύμα που παράγεται από την ηλιακή ακτινοβολία στην ΔΕΗ σε ακριβότερη τιμή από ό,τι αγοράζουμε το ρεύμα από την ίδια τη ΔΕΗ.


                   Αυτή η καινοτομία εφαρμόζεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.; 
Η καινοτομία της πέργκολας με τα φωτοβολταϊκά στοιχεία εφαρμόζεται σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες με πρωτοπόρο τη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.


                               Εκτός από την οικονομία στον προϋπολογισμό μας, τι άλλο επιτυγχάνουμε;
Εκτός από την οικονομία στην τσέπη και ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο, διότι με την μη παραγωγή διοξειδίου τον άνθρακα συμβάλουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, σε ένα καλύτερο αύριο, πιο καλό, πιο καθαρό περιβάλλον.


            Ακόμη και οι λίγες κιλοβατώρες μπορούν να πωληθούν στην ΔΕΗ;
Η κάθε μια κιλοβατώρα που παράγεται από τον ήλιο είναι σύμφωνα με το νόμο πωλούμενη στη ΔΕΗ χωρίς κανένα εμπόδιο. Είναι λανθασμένη η άποψη του κόσμου ότι πρέπει να είναι πολλά τα κιλοβάτ για να μπορούν να πωλούνται στη ΔΕΗ.


                                  Χρειαζόμαστε όμως πολύ ήλιο…
Η ηλιοφάνεια είναι σίγουρα η απαραίτητη πηγή ενέργειας, για να μπορεί να μετασχηματιστεί σε ρεύμα.