BIOΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ contARK RTC ΑΠΟ ΑΠΕ

Εξαιρετικά χαμηλής ως και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης πλήρως ανακυκλώσιμες κατασκευές υψηλής ποιότητας βιοκλιματικών κατοικιών και ποικίλων άλλων δημοσίων και εξειδικευμένων χρήσεων, ενσωματώνουν τις οικολογικές τεχνολογίες greENergy εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και διαχείριση υδάτινων πόρων, με απεριόριστες αρχιτεκτονικές δυνατότητες σύγχρονου ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού, πλήρως ενταγμένα στο παραδοσιακό τοπικό δομημένο περιβάλλον, προστατεύοντάς το χωρίς να το τραυματίζουν.

Διαθέτουν ειδική κατασκευαστική δυνατότητα προδιαγραφών Rough Terrain Cabins που εγγυάται αυτοφερόμενη δομική ικανότητα σημειακής στήριξης ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος χωρίς ανάγκη διαμορφωμένου επιπέδου έδρασης (για παράδειγμα κατασκευή μήκους 7,25m και φάρδους 2,5m στηρίζεται μόνο στα τέσσερα γωνιακά σημεία της) που εξασφαλίζει την οικολογικότερη ένταξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον χωρίς εκσκαφές και επιχώσεις γης που επηρεάζουν αρνητικά το ανάγλυφο της περιοχής και την βιοποικιλότητα.

Αναπτύσσονται σε ποικίλα αρχιτεκτονικά κατασκευαστικά σχήματα από μεμονωμένους οικίσκους ως πολυώροφα συγκροτήματα βασισμένα σε σπονδυλωτά επεκτεινόμενα και προσθαφαιρούμενα προς όλες τις κατευθύνσεις παράγωγα συνδυασμών βάση διεθνών προτύπων ISO20´, ISO40´ και ISO45´ με κυρίαρχη τη μορφή πέτρας όπου τα καλοσχηματισμένα περβάζια στις ποδιές των παραθύρων και ο περιμετρικός γείσος περικλείουν στο κατασκευαστικό πολυμονωτικό θωρακισμένο κέλυφος τη μέγιστη θερμομονωτική αξία της οικολογικής πολυουρεθάνης που περιέχει 95% κλειστές κυψέλες και πυκνότητα 2kgr/m³, κλάσης Β2 ή Β3 με πιστοποίηση ISO 9001:2000 ή τον πυράντοχο πετροβάμβακα με πιστοποιημένους δείκτες πυραντίστασης REI 30 & REI 60, ενώ διαδέχεται το μονωτικό ενδιάμεσο σύμπλεγμα αεροθαλάμων και ακολουθεί η υψηλής ποιότητας μόνωση με MDF που καταλήγει στον εσωτερικό χώρο με την εγγυημένη υγιεινή αντιβακτηριακή επεξεργασία αναβαθμισμένης αισθητικής τεχνοτροπίας που προσφέρει ευχάριστη ατμόσφαιρα στο περιβάλλον με την εγγύηση της Microban.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ
ΡΩΜΑΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΚΟΤΙΕΣ

Η ενισχυμένη θωράκιση του πολυμονωτικού κελύφους οφείλεται στην ειδικά νευρωμένη σχέση του γαλβανισμένου χάλυβα με τον πάχους 2mm πιστοποιημένο κατά CSC χάλυβα Corten, ενώ στις θερμομονωτικές πόρτες και τα παράθυρα με τη διπλή υάλωση τα ειδικά συστήματα θωράκισης μπορούν να συνεργάζονται με το σύστημα συναγερμού και τηλεειδοποίησης. Ανάμεσα στην οροφή και τη στέγη αξιοποιείται αποθηκευτικός χώρος παταριού εύκολα επισκέψιμος με πτυσσόμενη σκάλα που προσφέρει άνετη χρήση βοηθητικών χώρων με δυνατότητα επιφάνειας αντίστοιχης με την οροφή.

Η σωστά προσανατολισμένη τοποθέτηση της κατασκευής έχει μεγάλη σημασία διότι στην οροφή αντί για μονωτικό κεραμίδι μπορεί να εφαρμοστεί δροσερή, υδατοστεγής κεραμιδοφωτοβολταϊκή Arksol στέγη με μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 120wp/m² που συμβάλλει στην απόκτηση των RTC της ARK TOP SYSTEMS με ΗΛΙΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ που εξασφαλίζει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη με δυνατότητα απόσβεσης του κόστους απόκτησής τους, από τα έσοδα πώλησης στη ΔΕΗ της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν τα Arksol φωτοβολταϊκά.

Από την δεξαμενή όμβριων υδάτων εξασφαλίζουμε το πότισμα και το πλύσιμο εξωτερικών χώρων ενώ στο μπάνιο και την κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιείται η καινοτομία Douzon, όπου το βρόχινο μη χλωριωμένο νερό αναβαθμίζεται με οξυγόνωση μέσω οζονισμού σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα EN 61 000-6-3: 2007, EN 61 000-6-1: 2007, EN 60335-2-65: 2003 ώστε να έχουμε αποστειρωτική καθαριότητα, χωρίς επιβαρυντικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον χημικά καθαριστικά με πραγματική αίσθηση φρεσκάδας στον χώρο και στο ανθρώπινο σώμα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα (απολέπιση), με ευεργετική επίδραση στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, των κονδυλωμάτων και των αιμορροΐδων.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να επεκταθεί και στην ανοιγοκλειόμενη φωτοβολταϊκή Arksol πέργκολα που εφαρμόζεται ως κινητό προστέγαστρο ακόμα και χωρίς κολώνες, αναβαθμίζοντας πολυλειτουργικά την αξία της κατασκευής με επιπρόσθετα 120wp/m² εγκατεστημένη ισχύ. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο επαυξημένος δροσισμός που προκαλείται από τον αεροστροβιλισμό μεταξύ των αεροδυναμικών αυτοεξαεριζόμενων κεραμιδόμορφων Arksol φωτοβολταϊκών περσίδων όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 25Cº επιτυγχάνοντας: α)μείωση της θερμικής απώλειας απόδοσης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου κατά 0,5% ανά βαθμό Cº) λόγω της προκαλούμενης χαμηλότερης θερμοκρασίας και β)το δροσερότερο περιβάλλον που εξασφαλίζεται από την κάτω πλευρά των κεραμιδόμορφων φωτοβολταϊκών Arksol περσίδων.

Στα πλεονεκτήματα της υδατοστεγούς ανοιγοκλειόμενης φωτοβολταϊκής Arksol πέργκολας περιλαμβάνεται η ευκολία (χωρίς να υπερυψωνόμαστε) ελέγχου και καθαρισμού της αλλά και η επιπρόσθετη προστασία του συστήματος από την επιθετικότητα των καιρικών φαινομένων (χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλοι) με δυνατότητα αυτόματης κίνησης των περσίδων στην κατάλληλη θέση ενώ ανάλογα με τις διαθέσεις (π.χ. το σούρουπο με τη δύση του ηλίου) το άνοιγμα των περσίδων αποκαλύπτει τον ουρανό δίνοντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση επικοινωνίας του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.

Για επιπλέον μεγαλύτερη επέκταση εξοικονόμησης και παραγωγής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους μπορεί να εγκατασταθούν με ονομαστική ισχύ 113,63wp/m² τα ανοιγοκλειόμενα φωτοβολταϊκά Arksol σκιάδια που εκτός από την ηλιοπροστασία και τη θερμική προστασία μπορούν να αυξήσουν τη συνολική εγκατεστημένη ονομαστική ισχύ στα 10kwp ακόμα και σε έναν οικίσκο μόλις 15m² δημιουργώντας πολλαπλάσιο προστατεμένο αξιοποιήσιμο χώρο, με πλήρη χρήση του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Τα αρχιτεκτονικά Arksol φωτοβολταϊκά των προϊόντων greENergy είναι σχεδιασμένα από την ARK TOP SYSTEMS με την υποστήριξη ανάπτυξης και εξέλιξης του τομέα έρευνας και τεχνογνωσίας SOLARK. Είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 και διαθέτουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN-61215, EN-61730, certified lead-free construction (περιβαλλοντικής προστασίας, δεν περιέχουν μόλυβδο), σήμανση CE και παράγονται με την αιγίδα της EPIA – European Photovoltaic Industry Association ενώ το ανοιγοκλειόμενο σύστημα στήριξης τους είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2000.

Στην ηλιακή οροφή μπορεί να περιλαμβάνεται και ο τελευταίας γενιάς ηλιακός θερμοσίφωνας κενού αέρος υψηλών αποδόσεων που ενσωματώνεται πλήρως στη στέγη, διαθέτοντας ενσωματωμένο από την κάτω πλευρά του πολυμονωτικό boiler με ηλεκτρική αντίσταση 1,5kwe προσφέροντας ενεργειακή αυτονομία με ζεστό νερό χρήσης ενώ επικουρικά συμβάλλει με τον ανάλογο εξοπλισμό στη θέρμανση και τον δροσισμό των εσωτερικών χώρων που εξάλλου με τις μειωμένες θερμικές απώλειες που εξασφαλίζει το πολυμονωτικό κέλυφος, δημιουργούνται συνθήκες θερμικής άνεσης που αποδίδουν ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Για πλήρη ηλεκτρική αυτονομία αξιοποιούνται συστοιχίες συσσωρευτών ενώ ανά περίπτωση εξετάζεται η σκοπιμότητα ενσωμάτωσης ανεμογεννήτριας κάθετου άξονα. Εκτός από τον αξιοποιούμενο φυσικό φωτισμό όλα τα φωτιστικά σώματα είναι εξοικονόμησης ενέργειας όπως LED. Οι κατασκευές διαθέτουν παροχές ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και αποχέτευσης με δυνατότητα σύνδεσης σε σύστημα βιολογικού καθαρισμού.

Στη σύγχρονη ρέουσα παγκόσμια πραγματικότητα οι κατασκευές RTC της Ark Top Systems με τη διαβαθμισμένη ενεργειακή αυτονομία τους υποστηρίζουν σύννομα και με αξιοπρεπείς συνθήκες τις υποδομές ανθρώπινης βιώσιμης εγκατάστασης, δραστηριότητας και ανάπτυξης υποστηρίζοντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες που προκύπτουν ανά περίοδο ακόμα και στα απαιτητικότερα σημεία με σεβασμό στο περιβάλλον και τους νόμους.

Εκτός από κατοικίες και οικίσκους σε κάμπινγκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες εφαρμογές μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα όπως ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες:

1. Ενεργειακά αυτόνομα μεταφερόμενα καταλύματα – φυλάκια για στρατό, πυροσβεστική, λιμενικό, αστυνομία, συνοριοφύλακες, δασοφύλακες.

2. Ενεργειακά αυτόνομα μεταφερόμενα καταφύγια για ορειβατικούς συλλόγους, οικολογικές οργανώσεις, αλιευτικά και ερευνητικά καταφύγια – παρατηρητήρια σε βραχονησίδες.

3. Προσωρινοί χώροι γραφείων σε ορυχεία, λατομεία, φωτοβολταϊκά πάρκα.

4. Χώροι υποδοχής και διαμονής αρχαιολογικών και τουριστικών δραστηριοτήτων,(οπός στο πλαίσιο του αναπτυσσόμενου θεραπευτικού – ιατρικού και θρησκευτικού τουρισμού)

5. Χώροι μαζικής εστίασης και αναψυχής.

6. Καταλύματα φιλοξενίας και προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (σεισμοπαθείς, μετανάστες κλπ).

7. Μονάδες έκτακτων αναγκών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο βιοκλιματικός τεχνοδομικός εξοπλισμός αρχιτεκτονικής εγγυάται τα ενεργειακά οφέλη σας:

Εξοικονόμηση ενέργειας από τη σημαντική μείωση απωλειών λόγω της βελτιωμένης προστασίας του κελύφους και της συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων.

Παραγωγή θερμικής ενέργειας μέσω των ηλιακών συστημάτων άμεσου η έμμεσου κέρδους με συμβολή στις θερμικές ανάγκες των χώρων και μερική κάλυψη των απαιτήσεων θέρμανσης του κτιρίου.

Δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης και μείωση των απαιτήσεων όσον αφορά στη ρύθμιση θερμοστάτη (σε χαμηλότερες θερμοκρασίες τον χειμώνα και υψηλότερες το καλοκαίρι).

Διατήρηση της θερμοκρασίας εσωτερικού αέρα σε επίπεδα υψηλά τον χειμώνα (και αντίστοιχα χαμηλά το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα τη μείωση του φορτίου για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων από τα επικουρικά συστήματα κατά τη χρήση του κτιρίου.