greENergy ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΒΙΡV

greENergyΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα παγκοσμίως υψηλότερης ηλεκτρο-παραγωγής θερμαπαγωγά πολυκρυσταλλικά και μονοκρυσταλλικά Arksol φωτοβολταϊκά, με αυτοεξαεροζόμενο δροσισμό και υπερτετραπλάσιο ψυκτικό παράγοντα συγκριτικά με τα φωτοβολταϊκά πάνελ της παγκόσμιας αγοράς (βλέπε τεχνικά στοιχεία στη στήλη Νέα του διαδικτιακού τόπου μας, όπου παρουσιάζονται οι θερμοαπαγωγικές ψυχόμενες φωτοβολταϊκές Arksol κεραμιδόμορφες περσίδες) αποτελούν διεθνή πατέντα, με κατοχυρωμένη στην Ελλάδα ευρεσιτεχνία από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που με αποκλειστική παραγωγή και διάθεση τους από την ARK TOP SYSTEMS δημιουργούν προστιθέμενη άξια στην ελληνική οικονομία. Στις αυτοεξαεριζόμενες διατάξεις των φωτοβολταϊκών Arksol, όλα ανεξαιρέτως τα φωτοβολταϊκά στοιχεία περιβάλλονται από ειδικού σχεδιασμού ψυκτικό παράγοντα, ώστε να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και να εγγυώνται τις υψηλότερΛΟΡΙΔΕΣ ΦΟΤΩΒΟΛΤΑΙΚΕΣες αποδόσεις σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, συγκριτικά με οποιαδήποτε αντίστοιχου αριθμού φωτοβολταϊκών στοιχείων και ονομαστικής ισχύος φωτοβολταϊκά πλαίσια της αγοράς, που κατά την λειτουργία τους, ανά βαθμό υψηλότερης θερμοκρασίας των 25ºC έχουν πτώση απόδοσης περίπου 0,5%. Όταν συνδυάζονται με τράκερ ArkTrack επιτυγχάνετε περίπου 20% υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγή ενώ περισσότερη οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος έχουμε με συνδυασμούς συστημάτων greENergy ενεργειακής εξοικονόμησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ενσωματομένες ΑΠΕ που με τις κινητές φωτοβολταϊκές Arksol κεραμιδόμορφες πχαλαζοπτωσηερσίδες τους διευκολύνουν τον τακτικό εποπτικό έλεγχο και καθαρισμό, με επιπρόσθετη προστασία από την επιθετικότητα των καιρικών φαινομένων (χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλοι) αξιοποιώντας την δυνατότητα αυτόματης κίνησης στην κατάλληλη θέση, ενώ μπορούν να συνδιάζονται με υψηλής παραγωγικότητας ηλιοθερμικά συστήματα. Με Arksol φωτοβολταϊκές περσίδες τοποθετημένες στην εξωτερική πλευρά τους, έχουμε δυνατότητα εγκαταστημένης ισχύος 150 wp/m² αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και λόγω χρωματικών επιλογών με άψογη αρχιτεκτονική εμφάνιση που εξασφαλίζουν τον ιδιωτικό χώρο από download fτα αδιάκριτα βλέμματα. Η ARK TOP SYSTEMS με τα καινοτόμα, κεραμιδόμορφα, φωτοβολταϊκά Arksol περσιδωτά συστήματα greENergy είναι έτοιμη για εγκαταστάσεις στον χώρο σας ώστε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν με τον πολυδιάστατο τεχνοδομικό βιοκλιματικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τους, υλοποιόντας αρχιτεκτονικές κατασκευές που αποσβένονται από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν τα ενσωματωμένα Arksol φωτοβολταϊκά με αρχιτεκτονική εναρμόνιση και στα χρώματα των Φ/Β στοιχείων τους για άψογη ενσωμάτωση ακόμα και σε προστατευμένους παραδοσιακούς διατηρητεούς οικισμούς.

greENergy-111 greENergy-22
Μοντέρνο μεταλλικό χρυσαφί Φ/Β στοιχείο Παραδοσικό κεραμιδόχρωμο Φ/Β στοιχείο

Για παράδειγμα σε μια κατασκευή greENergy ανοιγοκλειόμενης Pergolarksol φωτοβολταϊκής πέργκολας νότιου προσανατολισμού μήκους 25,6 m και πλάτους 1,67 m, έχουμε εγκατεστημένη ισχύ 5 kw με 128 φωτοβολταϊκές Arksol 10p περσίδες ενώ σε κατασκευή περσιδοτών φωτοβολταϊκών σκιαδίων Shadarksol νότιας όψης μήκους 25,3m και ύψους 3,4 m έχουμε εγκατεστημένη ισχύ 10kw με 255 φωτοβολταϊκές Arksol 10p περσίδες. Το ενδιαφέρον πλεονέκτημα είναι ότι οι φωτοβολταϊκές Arksol περσίδες παράγονται σε όλους τους αναγκαίους συνδυασμούς φωτοβολταϊκών στοιχείων για την πληρέστερη κάλυψη κάθε ενεργειακής και αρχιτεκτονικής απαίτησης με την υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγική απόδοση σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, που οφείλεται στα θερμαπαγωγά χαρακτηριστικά τους που μειώνουν την πτώση απόδοσης των φωτοβολταϊκών στις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Arksol 6 P103-25
Arksol 7 P118.5-28
Arksol 8 P134.5-32
Arksol 9 P150.5-36
Arksol 10 P166.5-40
Arksol 11 P188.0-44
Arksol 12 P204.0-48
Arksol 13 P221-53
Arksol 14 P237.0-56
Arksol 15 P253.0-60
Arksol 16 P268.5-64
Arksol 17 P284.5-68
Arksol 18 P300.5-72
Arksol 19 P316.5-76
Arksol 20 P332.5-80
Arksol 21 P353.5-84
Arksol 22 P369.5-88
Arksol 23 P385.5-92
Arksol 24 P401.5-96
Arksol 25 P419.5-100
Arksol 26 P435.5-104
Arksol 27 P451.5-108
Arksol 28 P467.5-112
Arksol 29 P483.5-116
Arksol 30 P499.0-120
Arksol 31 P/520.5-124
Arksol 32 P536.5-128
Arksol 33 P552.5-132
Arksol 34 P568.0-136
Arksol 35 P584-140
Arksol 36 P600-144

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΜΑΠΑΓΩΓΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ARKSOL ΠΕΡΣΙΔΩΝ Για να greENergy-3εξυπηρετούνται πληρέστερα οι ξεχωριστές ανά περίπτωση έργου ενεργειακές και αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι ειδικών διαστάσεων κατασκευές greENergy αναπτύσσονται αξιοποιώντας την πατενταρισμένη καινοτομία των θερμαπαγωγών φωτοβολταϊκών Arksol κερμιδόμορφων περσίδων, που παράγονται σε 31διαφορετικά μήκη με συνδυασμό ανάλογου αριθμού φωτοβολταϊκών στοιχείων συνδεδεμένων σε σειρά. Συγκεκριμένα το φάρδος τους είναι 24cm, αλλά με την κεραμιδόμορφη υδατοστεγή αλληλοεπικάλυψη της ειδικής ψυκτικής πλαισίωσης αλουμινίου, δημιουργείται απόσταση βηματισμού 20cm μεταξύ παράλληλων αυτοεξαεριζόμενων φωτοβολταϊκών Arksol κεραμιδόμορφων περσίδων.

Το ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ των Arksol θερμαπαγωγών φωτοβολταϊκών περσίδων των συστημάτων greENergy κατά τις θερμότερες εποχές με αποκορύφωμα στους καύσωνες , οφείλεται στην χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργιάς τους και αναδεικνύεται εντονότερα στις Νοτιότερες περιοχές, ενώ ωφελεί περισσότερο τις εποχικές ανάγκες καταναλώσεων όπως στον Τουρισμό, ισοσκελίζοντας τις ενεργειακές απώλειες που προκαλούν οι αποδεκτές περιπτώσεις απόκλισης από την βέλτιστη ηλιακή θέση, για αρχιτεκτονικούς λόγους . Επιστημονικές συγκρίσεις σε ετήσια βάση λειτουργίας με αντίστοιχης τεχνολογίας διάταξη Φ/Β πάνελ οπουδήποτε εργοστασίου αναδεικνύουν αποτελέσματα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Έξυπνος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εύκολης ενεργειακής αναβάθμισης με εφαρμογή στο σύστημα ανάρτησης αρχιτεκτονικών φωτοβολταϊκών Arksol περσίδων υψηλής ηλεκτροπαραγωγής , για ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ με αυτοπαραγωγή, ιδιοκατανάλωση και ενεργειακό συμψηφισμό NET METERING όπως ορίζει ο νόμος http://helapco.gr/wp-content/uploads/FEK_Net_Metering_31Dec2014.pdf

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες κωδικού
Ο κωδικός δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις τριάντα διαφορετικού μήκους Φ/Β περσίδες.
Για παράδειγμα ο κωδικός Arksol 36P600-144 αναφέρει: Arksol προgreENergy5σδιορίζει το είδος που είναι κεραμιδόμορφες φωτοβολταϊκές περσίδες. 36 είναι ο αριθμός των φωτοβολταϊκών στοιχείων ανά φωτοβολταϊκή κεραμιδόμορφη περσίδα. P συμβολίζει τα πολυκρυσταλλικά Φ/Β στοιχεία, ενώ τα μονοκρυσταλλικά συμβολίζονται M. 600 είναι το μήκος της Φ/Β περσίδας αποδιδόμενο σε εκατοστά (cm). 144 αναφέρεται η ονομαστική ισχύς ανά Φ/Β περσίδα (watt). Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν τα αναφερθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά ενδεικτικά. Οι μεταβολές πραγματοποιούνται χωρίς υποχρέωση απαραίτητης προειδοποίησης.

Γενικά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά Arksol φωτοβολταϊκών κεραμιδόμορφων περσίδων

 • Ονομαστικό ρεύμα (στη μέγιστη ισχύ) I pm: 7,52 A
 • Ρεύμα βραχυκυκλώσεις Isc: 8,15 A
 • Μέγιστη τάση συστήμ
 • ατος DC: 1.000 V
 • Θετική ταξινόμηση απόδοσης : +3%

Γενικά μηχανικά χαρακτηριστικά Arksol φωτοβολταϊκών κεραμιδόμορφων περσίδων

 • Τύπος Φ/Β στοιχείων: πολυκρυσταλλικό η μονοκρυσταλλικό πυρίτιοgreENergy6
 • Διαστάσεις Φ/Β στοιχείων: 156 x 156 mm
 • Γυάλινη όψη: θερμικό ενισχυμένο γυαλί πάχους: 3.2mm
 • Προστασία Φ/Β στοιχείων: μεμβράνη EVA
 • Junction box(κουτί διακλάδωσης) : solarlok IP65 με δίοδο παράκαμψης
 • Προστασία πίσω πλευράς: με πολλαπλές στρώσεις Tedlar
 • Βάρος: περίπου 20 kg/m²

Τράκερ ArkTrack
Ο πατενταρισμένος εξοπλισμός ArkTrack προσφέρει μοναδική δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης των θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών, με σύστημα μεταβλητής κλίσης τύπου μονοαξονικού τράκερ, ηλιακής ιχνηλάτησης, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου που επηρεάζουν την ηλιακή θέση. Μεγιστοποιεί περισσότερο την poster-greece-3_ARK TOP SYSTEMSπαραγωγή ενέργειας των υψηλότερης ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών που με την ενσωματωμένη αυτοεξαεριζόμενη ψυκτική διάταξη λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία μειώνοντας την πτώση απόδοσης στις θερμότερες περιόδους με καύσωνα. Εκτιμάτε ότι ο συνδυασμός θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών και ArkTrack προσφέρει 20% υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγή, συγκριτικά με σταθερή εγκατάσταση αντίστοιχης τεχνολογίας φωτοβολταϊκών πάνελ. Αξιοποιείται σε ταράτσες, πέργκολες, σκιάδια εξωτερικής όψης και τεντομαρκίζες ενώ στις στέγες αποτελεί μοναδική κατάλληλη δυνατότητα αξιοποίησης μονοαξονικού τράκερ αποκλειστικά για θερμαπαγωγά Arksol φωτοβολταϊκά που χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση φορτίου στη συνολική κατασκευή προσφέρει πλεονέκτημα σημαντικά μεγαλύτερης ηλεκτροπαραγωγής. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαχειρίζεται απομακρυσμένα τα σκιάδια και τα φωτοβολταϊκά πάνελ μέσω εφαρμογής Android σε κινητό και ταμπλέτα. Η εφαρμογή απεικονίζει τη στιγμιαία θερμοκρασία, την φωτεινότητα, τη θέση των σκιαδίων και των πάνελ καθώς και τη στιγμιαία κατανάλωση ενέργειας. Ο χρήστης μπορεί να παρέμβει και να διακόψει τους προγραμματισμένους αυτοματισμούς στη διάρκεια της ημέρας μέσω της εγκατεστημένης ηλεκτρονικής πλακέτας τοπικά ή ακόμα και απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής.Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται και το κόστος συντήρησης των φωτοβολταϊκών ελαχιστοποιείται, αποφεύγοντας την εκτέλεση προγραμματισμένων αυτοματισμών καθημερινά.Στις αλουμινίου, πολυκαρβονικές ή φωτοβολταϊκές κινητές περσίδες σκίασης της ανοιγοκλειόμενης πέργκολας ή των περσιδωτών σκιαδίων όψης κτιρίων της ArkTopSystems μπορεί η συγκεκριμένη λύση να εφαρμοστεί.

Form of interest