Reports

ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΘ10014ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΘ

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ της ARK TOP SYSTEMS

H Αrk Top Systems και οι έξυπνες φωτοβολταϊκές περσίδες που ελέγχονται από smarphones και tablets. Η καινοτομία μέσα από το πρόγραμμα Wider

5OxZeivSZDVcja8qUnkwTο δώρο της φύσης που λέγεται ηλιακό φως και θερμότητα έρχεται να αξιοποιήσει με τον πιο οικολογικό, παραγωγικό, οικονομικό αλλά και …ξεκούραστο τρόπο, η Αrk Top Systems, με τα σκιάδια, τις πέργκολες αλλά και τις κεραμιδοφωτοβολταϊκές στέγες, συστήματα που έχουν ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία, πολυκρυσταλλικά και μονοκρυσταλλικά, τα οποία πλέον ελέγχονται από απόσταση, μέσω smartphone και tablet. Aυτη η εξ ‘αποστάσεως λειτουργία, ο χειρισμός των παραπάνω αυτοματοποιημένων συστημάτων που εντάσσεται απόλυτα στη φιλοσοφία και τη βιοκλιματική λειτουργία ενός έξυπνου κτηρίου, είναι που συμπεριέλαβε το έργο της Ark Top Systems, στο πρόγραμμα WIDER για το «έξυπνο οικολογικό σπίτι για τους ηλικιωμενους». Για την Ark Top Systems, επιχείρηση που εξειδικεύεται σε τεχνοδομικούς εξοπλισμούς αρχιτεκτονικής, η αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών είναι ένα θέμα που ερευνητικά και, σταδιακά, παραγωγικά, την απασχολεί ακόμη από το 1995, πριν καν υπάρξει η ιδέα θεσμοθέτησης στη χώρα μας, των οικιακών φωτοβολταϊκών. «Αυτό το οποίο πετύχαμε, συνεργαζόμενοι με τους παρόχους τεχνογνωσίας EΛΒΗΣ και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος των έξυπνων φωτοβολταϊκών περσίδων Arksol», δήλωσε στη Voria.gr o επιχειρηματίας Ζιραίρ Κουγιουμτζιάν, ιδρυτής και ιδιοκτήτες της Ark Top Systems. Mέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες Πληροφορικής παρέχεται με φιλική και εύχρηστη εφαρμογή Android, η δυνατότητα στους χρήστες, παρακολούθησης και ελέγχου των συστημάτων αυτών. Πολύ άνετα και από οποιοδήποτε σημείο, μπορεί κάποιος, έχοντας πληροφορίες για τη θερμοκρασία, τη φωτεινότητα, την κατανάλωση ενέργειας, τη θέση των περσίδων, να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει τα συστήματα προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της παραγώμενης ενέργειας, αλλά επίσης, τη σκίαση χώρων, τον αερισμό και δροσισμό κατοικιών, γραφείων και άλλων χώρων. Όπως είπε ο κ. Κουγιουμτζιάν, με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, που επιτρέπει την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στις ανοιγόμενες περσίδες, οι φωτοβολταϊκές έξυπνες περσίδες Arksol (προϊόντα ευρεσιτεχνίας κατοχυρωμένης από τον ΟΒΙ), μπορούν να αξιοποιηθούν για δωρεάν ρεύμα με αυτοπαραγωγή, ιδιοκατανάλωση και ενεργειακό συμψηφισμό net metering, σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή και στη χώρα μας, από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Με την κοινοτική και κατ’ επέκταση ελληνική δέσμευση για προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναμένεται στο πλαίσιο του νέου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για την περίοδο 2014-2020, να προκηρυχθούν μέτρα ενίσχυσης των ΑΠΕ για την παραγωγή πράσινης, καθαρής ενέργειας.

Άννη Καρολίδου VORIA.GR

5674 5671 P6153713

Η παρουσίαση απο τον Ζιράιρ Κουγιουμτζιάν της ARK TOP SYSTEMS στο ΕΒΕΘ των καινοτομιών που αναπτύχθηκαν στο πρόγραμμα Wider.

widerScan0011

20150521_091632

20150521_142405

ECON ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΕΜΕΡΓΕΙΑΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΟ ΒΙΟΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ECON ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SUN-SHADOW

ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ηχό της Δράμας

tharros2 img227 img229


express makedonia_tis_kiriakis2_b

buiding_green sunandshadowcover_sel

olagiatinoikodomi_sel perivallon_energeia_sel icon_sel

Στιγμιότυπα από παρουσιάσεις καινοτομιών της ARK TOP SYSTEMS, σε διοργανώσεις με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ζιράιρ Κουγιουμτζιάν, σχεδιαστή και ευρεσιτέχνη των βιοκλιματικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας greENergy.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής η διοργάνωση παρουσίασης στην ακαδημαϊκή κοινότητα, των Bipv πολυενεργειακών συστημάτων greENergy της ARK TOP SYSTEMS από τον Ζιράιρ Κουγιουμτζιάν, εφευρέτη και ευρεσιτέχνη των Arksol κεραμιδόμορφων θερμαπαγωγικών φωτοβολταϊκών βιοκλιματικών περσίδων.

Η πρόσκληση του διακεκριμένου καθηγητή και συγγραφέα Κοσμά Καββαδία στο «Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος» που λειτουργεί στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος «Έξυπνα Ενεργειακά Κτήρια», αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους τεταρτοετείς φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, που εξέληξαν την παρουσίαση της 25ης Μαϊου 2023 με ατμόσφαιρα ενεργής συμμετοχής τους, σε πτυχές τεχνολογικού ενδιαφέροντος, διαμορφώνοντας την αίσθηση μιας πραγματικά σημαντικής εμπειρίας.


Η ARK TOP SYSTEMS με Νέες Καινοτομίες στο 18⁰ Συνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με την επιμέλεια της εκλεκτής δημοσιογράφου Ραλλιώς Λεπίδου διοργανώθηκε από το ka-business.gr με συμμετοχή της ARK TOP SYSTEMS το 18° συνέδρειο ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διεξήχθη στο Grant Pietra Hall του Porto Palace Θεσσαλονίκης το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν πτυχές του σύγχρονου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας όπως οι τεχνολογικές καινοτομίες ταυτόχρονης διττής χρήσης, όπου ο εφευρέτης και ευρεσιτέχνης Ζιράιρ Κουγιουμτζιάν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις νέες εξειδικευμένες λύσεις των προϊοντικών συστημάτων greENergy βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που ενσωματώνουν φωτοβολταϊκές περσίδες, όπως σε εφαρμογές πέργκολας, τέντας και σκιαδίων.

Οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, μέλη της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας και ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες, γνώρισαν την ανοιγοπτυσσόμενη περσιδωτή βιοκλιματική φωτοβολταϊκή τέντα αλουμινίου, την ανοιγοπτυσσόμενη φωτοβολταϊκή βιοκλιματική πέργκολα και το ανοιγοπτυσσόμενο περσιδωτό βιοκλιματικό φωτοβολταϊκό σκιάδιο όψης κτιρίων, ανταποκρινόμενοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πρωτοπαρουσιαζόμενα καινοτόμα Next Generation προϊόντα με υπεραποδοτικές φωτοβολταϊκές περσίδες που μαζεύουν και αποσύρονται, αποδίδοντας απολύτως απεριόριστη θέαση. Αυτές είναι μερικές από τις μοναδικές προϊοντικές προτάσεις της ARK TOP SYSTEMS που καλύπτουν τις υψηλότερες ενεργειακές και αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.