greENergy ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΒΙΡV

Τα παγκοσμίως υψηλότερης ηλεκτροπαραγωγής θερμαπαγωγά πολυκρυσταλλικά και μονοκρυσταλλικά Arksol φωτοβολταϊκά, με αυτοεξαιεροζόμενο δροσισμό και υπερτετραπλάσιο ψυκτικό παράγοντα συγκριτικά με τα φωτοβολταϊκά πάνελ της παγκόσμιας αγοράς (βλέπε τεχνικά στοιχεία στη στήλη Νέα του διαδικτιακού τόπου μας, όπου παρουσιάζονται οι θερμοαπαγωγικές ψυχόμενες φωτοβολταϊκές Arksol κεραμιδόμορφες περσίδες) αποτελούν διεθνή πατέντα, με κατοχυρωμένη στην Ελλάδα ευρεσιτεχνία από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που με αποκλειστική παραγωγή και διάθεση τους από την ARK TOP SYSTEMS δημιουργούν προστιθέμενη άξια στην ελληνική οικονομία. Στις αυτοεξαεριζόμενες διατάξεις των φωτοβολταϊκών Arksol, όλα ανεξαιρέτως τα φωτοβολταϊκά στοιχεία περιβάλλονται από ειδικού σχεδιασμού ψυκτικό παράγοντα, ώστε να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και να εγγυώνται τις υψηλότερες αποδόσεις σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, συγκριτικά με οποιαδήποτε αντίστοιχου αριθμού φωτοβολταϊκών στοιχείων και ονομαστικής ισχύος φωτοβολταϊκά πλαίσια της αγοράς, που κατά την λειτουργία τους, ανά βαθμό υψηλότερης θερμοκρασίας των 25ºC έχουν πτώση απόδοσης περίπου 0,5%. Όταν συνδυάζονται με τράκερ ArkTrack επιτυγχάνετε περίπου 20% υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγή ενώ  περισσότερη οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος εχουμε με συνδυασμό συστήματος greENergy ενεργειακής εξοικονόμησης (βλεπε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ greENergy).

Η ARK TOP SYSTEMS με τα καινοτόμα, κεραμιδόμορφα, φωτοβολταϊκά Arksol περσιδωτά συστήματα greENergy είναι έτοιμη για εγκαταστάσεις  στον χώρο σας ώστε  να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν με τον πολυδιάστατο τεχνοδομικό βιοκλιματικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τους, υλοποιόντας αρχιτεκτονικές κατασκευές που αποσβένονται από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν τα ενσωματωμένα Arksol φωτοβολταϊκά με αρχιτεκτονική εναρμόνιση και στα χρώματα των Φ/Β στοιχείων τους για άψογη ενσωμάτωση ακόμα και σε προστατευμένους παραδοσιακούς διατηρητεούς οικισμούς.

Μοντέρνο μεταλλικό χρυσαφί Φ/Β στοιχείο Παραδοσικό κεραμιδόχρωμο Φ/Β στοιχείο

Για παράδειγμα σε μια κατασκευή greENergy ανοιγοκλειόμενης Pergolarksol φωτοβολταϊκής πέργκολας νότιου προσανατολισμού μήκους 25,6 m και πλάτους 1,67 m, έχουμε εγκατεστημένη ισχύ 5 kw με 128 φωτοβολταϊκές Arksol 10p περσίδες ενώ σε κατασκευή περσιδοτών φωτοβολταϊκών σκιαδίων Shadarksol νότιας όψης μήκους 25,3m και ύψους 3,4 m έχουμε εγκατεστημένη ισχύ 10kw με 255 φωτοβολταϊκές Arksol 10p περσίδες. Το ενδιαφέρον πλεονέκτημα είναι ότι οι φωτοβολταϊκές Arksol περσίδες παράγονται σε όλους τους αναγκαίους συνδυασμούς φωτοβολταϊκών στοιχείων για την πληρέστερη κάλυψη κάθε ενεργειακής και αρχιτεκτονικής απαίτησης με την υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγική απόδοση σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, που οφείλεται στα θερμαπαγωγά χαρακτηριστικά τους που μειώνουν την πτώση απόδοσης των φωτοβολταϊκών στις υψηλότερες θερμοκρασίες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΜΑΠΑΓΩΓΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ARKSOL ΠΕΡΣΙΔΩΝ Για να εξυπηρετούνται πληρέστερα οι ξεχωριστές ανά περίπτωση έργου ενεργειακές και αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι ειδικών διαστάσεων κατασκευές greENergy αναπτύσσονται αξιοποιώντας την πατενταρισμένη καινοτομία των θερμαπαγωγών φωτοβολταϊκών Arksol κερμιδόμορφων περσίδων, που παράγονται σε 30 διαφορετικά μήκη με συνδυασμό ανάλογου αριθμού φωτοβολταϊκών στοιχείων συνδεδεμένων σε σειρά. Συγκεκριμένα το φάρδος τους είναι 24cm, αλλά με την κεραμιδόμορφη υδατοστεγή αλληλοεπικάλυψη της ειδικής ψυκτικής πλαισίωσης αλουμινίου, δημιουργείται απόσταση βηματισμού 20cm μεταξύ παράλληλων αυτοεξαεριζόμενων φωτοβολταϊκών Arksol κεραμιδόμορφων περσίδων.

Arksol 6 P103-25
Arksol 7 P118.5-28
Arksol 8 P134.5-32
Arksol 9 P150.5-36
Arksol 10 P166.5-40
Arksol 11 P188.0-44
Arksol 12 P204.0-48
Arksol 13 P221-53
Arksol 14 P237.0-56
Arksol 15 P253.0-60
Arksol 16 P268.5-64
Arksol 17 P284.5-68
Arksol 18 P300.5-72
Arksol 19 P316.5-76
Arksol 20 P332.5-80
Arksol 21 P353.5-84
Arksol 22 P369.5-88
Arksol 23 P385.5-92
Arksol 24 P401.5-96
Arksol 25 P419.5-100
Arksol 26 P435.5-104
Arksol 27 P451.5-108
Arksol 28 P467.5-112
Arksol 29 P483.5-116
Arksol 30 P499.0-120
Arksol 31 P/520.5-124
Arksol 32 P536.5-128
Arksol 33 P552.5-132
Arksol 34 P568.0-136
Arksol 35 P584-140
Arksol 36 P600-144

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες κωδικού

Ο κωδικός δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις τριάντα διαφορετικού μήκους Φ/Β περσίδες.

Για παράδειγμα ο κωδικός Arksol 36P600-144 αναφέρει:

Arksol προσδιορίζει το είδος που είναι κεραμιδόμορφες φωτοβολταϊκές περσίδες.

36 είναι ο αριθμός των φωτοβολταϊκών στοιχείων ανά φωτοβολταϊκή κεραμιδόμορφη περσίδα.

P συμβολίζει τα πολυκρυσταλλικά Φ/Β στοιχεία, ενώ τα μονοκρυσταλλικά συμβολίζονται M.

600 είναι το μήκος της Φ/Β περσίδας αποδιδόμενο σε εκατοστά (cm).

144 αναφέρεται η ονομαστική ισχύς ανά Φ/Β περσίδα (watt).

Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν τα αναφερθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά ενδεικτικά. Οι μεταβολές πραγματοποιούνται χωρίς υποχρέωση απαραίτητης προειδοποίησης.

Γενικά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά Arksol φωτοβολταϊκών κεραμιδόμορφων περσίδων

Ονομαστικό ρεύμα (στη μέγιστη ισχύ) I pm: 7,52 A

Ρεύμα βραχυκυκλώσεις Isc: 8,15 A

Μέγιστη τάση συστήμ

ατος DC: 1.000 V

Θετική ταξινόμηση απόδοσης : +3%

Γενικά μηχανικά χαρακτηριστικά Arksol φωτοβολταϊκών κεραμιδόμορφων περσίδων

Τύπος Φ/Β στοιχείων: πολυκρυσταλλικό η μονοκρυσταλλικό πυρίτιο

Διαστάσεις Φ/Β στοιχείων: 156 x 156 mm

Γυάλινη όψη: θερμικό ενισχυμένο γυαλί πάχους: 3.2mm

Προστασία Φ/Β στοιχείων: μεμβράνη EVA

Junction box(κουτί διακλάδωσης) : solarlok IP65 με δίοδο παράκαμψης

Προστασία πίσω πλευράς: με πολλαπλές στρώσεις Tedlar

Βάρος: περίπου 20 kg/

Τράκερ ArkTrack

Ο πατενταρισμένος εξοπλισμός ArkTrack προσφέρει μοναδική δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης των θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών, με σύστημα μεταβλητής κλίσης τύπου μονοαξονικού τράκερ, ηλιακής ιχνηλάτησης, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου που επηρεάζουν την ηλιακή θέση.

Μεγιστοποιεί περισσότερο την παραγωγή ενέργειας των υψηλότερης ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών που με την ενσωματωμένη αυτοεξαεριζόμενη ψυκτική διάταξη λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία μειώνοντας την πτώση απόδοσης στις θερμότερες περιόδους με καύσωνα.

Εκτιμάτε ότι ο συνδυασμός θερμαπαγωγών Arksol φωτοβολταϊκών και ArkTrack προσφέρει 20% υψηλότερη ηλεκτροπαραγωγή, συγκριτικά με σταθερή εγκατάσταση αντίστοιχης τεχνολογίας φωτοβολταϊκών πάνελ.

Αξιοποιείται σε ταράτσες, πέργκολες, σκιάδια εξωτερικής όψης και τεντομαρκίζες ενώ στις στέγες αποτελεί μοναδική κατάλληλη δυνατότητα αξιοποίησης μονοαξονικού τράκερ αποκλειστικά για θερμαπαγωγά Arksol φωτοβολταϊκά που χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση φορτίου στη συνολική κατασκευή προσφέρει πλεονέκτημα σημαντικά μεγαλύτερης ηλεκτροπαραγωγής.

Κεραμιδοφωτοβολταϊκά στέγης, Ανοιγοκλειόμενες φωτοβολταϊκές πέργκολες- σκιάδια

Η παγκόσμια καινοτομία των αρχιτεκτονικών υδατοστεγών ανοιγοκλειόμενων και σταθερών κεραμιδόμορφων Arksol φωτοβολταϊκών περσίδων, προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατότητα αρχιτεκτονικά εναρμονισμένης ενσωμάτωσής τους στο κτιριακό βιοκλιματικό κέλυφος όπου καταναλώνεται το 40% της ενέργειας, επιτυγχάνοντας ολική αξιοποίησή του, διότι για παράδειγμα εκτός από τις στέγες και τις ταράτσες πολυκατοικιών, στο πλαίσιο του προγράμματος ενσωμάτωσης φωτοβολταϊκών στον κτιριακό τομέα, που λειτουργεί από 1η Ιουλίου 2009 μπορούν να εγκατασταθούν και στα ακάλυπτα μπαλκόνια των ρετιρέ οι πολυλειτουργικές υδατοστεγείς ανοιγοκλειόμενες πέργκολες με ενσωματωμένα Arksol φωτοβολταϊκά, συμβάλλοντας και στη μείωση απωλειών ενέργειας από το δίκτυο μεταφοράς της.

Εφαρμόζονται με δυνατότητα ολικής αξιοποίησης του κτιριακού βιοκλιματικού κελύφους σε αίθρια, πέργκολες, σκιάδια, σκέπαστρα, μαρκίζες, ταράτσες, μπαλκόνια, κιγκλιδώματα, πλαγιοκαλύψεις, ηχοπετάσματα, πισίνες, υπερκατασκευές εμπορικών κέντρων, πολυχώρων μαζικών δραστηριοτήτων και σταθμούς ανεφοδιασμού ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ποικίλους συνδυασμούς μεταξύ κεραμιδόμορφων ανάλογων περσίδων αλουμινίου, πολυκαρβονικών ή Arksol φωτοβολταϊκών, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα καινοτόμα προϊόντα της σειράς greENergy εναρμονισμένα στις προτάσεις του Κ.Α.Π.Ε. και του ΚΕΝΑΚ προς τους ενεργειακούς επιθεωρητές συνδυάζουν στο πλαίσιο της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής την παθητική εξοικονόμηση ενέργειας με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:

Κεραμιδοφωτοβολταϊκή Arksol στέγη είναι η δροσερή υδατοστεγής κεραμιδόμορφη φωτοβολταϊκή επικάλυψη, που επιδέχεται θερμομόνωση ανάλογη των απαιτήσεων της περιοχής που τοποθετείται στις κεραμιδόμορφες Arksol φωτοβολταϊκές περσίδες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος δόμησης ενώ εξοικονομεί και παράγει ενέργεια, χρόνο και χρήμα, διότι δεν χρειάζεται να προϋπάρχει άλλη βαριά επικάλυψη όπως κεραμίδια στέγης που καταστρέφονται χάνοντας τις μονωτικές ιδιότητες τους όταν εγκαθίστανται πάνω τους φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνεται ο φορέας στήριξης της κατασκευής και ο προϋπολογισμός του έργο.

Pergolarksol Ανοιγοκλειόμενη φωτοβολταϊκή πέργκολα

Ανοιγοκλειόμενη φωτοβολταϊκή ARKSOL πέργκολα

Ανοιγοκλειόμενη φωτοβολταϊκή Arksol πέργκολα τοποθετείται σε κάθε ηλιόλουστο χώρο και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία. Παρέχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του φωτοβολταϊκού Arksol συστήματος που την καθιστούν μοναδική επιλογή ειδικά σε χώρους πολυχρηστικούς με υψηλές αρχιτεκτονικές, ενεργειακές και λειτουργικές απαιτήσεις αποδόσεων: Εύκολος τακτικός εποπτικός έλεγχος και καθαρισμός, χωρίς να υπερυψωνόμαστε, της φωτοβολταϊκής Arksol πέργκολας. Επιπρόσθετη προστασία του συστήματος από την επιθετικότητα των καιρικών φαινομένων (χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλοι) με δυνατότητα αυτόματης κίνησης στην κατάλληλη θέση.

Επαυξημένος δροσισμός προκαλούμενος από αεροστροβιλισμό μεταξύ των αεροδυναμικών αυτοεξαεριζόμενων κεραμιδόμορφων Arksol φωτοβολταϊκών περσίδων.

Επενδυτική υπεραξία με αναβαθμισμένη υδατοστεγή, αυτοεξαεριζόμενη και σκιερή ανοιγοκλειόμενη δυνατότητα αρχιτεκτονικής αποκάλυψης του ουρανού, αναλόγως των διαθέσεων και αναγκών (π.χ το σούρουπο όταν λείπει ο ήλιος) εύκολα με χειροκίνηση ή ηλεκτροκίνηση με αισθητήρες.Εγκατεστημένη στο εξωτερικό κέλυφος των κτιρίων, ειδικά στις χώρες τις ευρωμεσογειακής ζώνης που έχουν επάρκεια ηλιοφάνειας όπως η Ελλάδα, προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρικής αυτονομίας ενώ για τις νυκτερινές ώρες ενσωματώνει οικολογικό υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης LED αρχιτεκτονικό φωτισμό ράγα.
SHADARKSOL Ανοιγοκλειόμενη φωτοβολταϊκά σκιάδια

Τα ενεργειακά εξωτερικά ανοιγοκλειόμενα περσιδωτά φωτοβολταϊκα σκιάδια ShadArksol με δυνατότητα εγκατεστημένης ισχύ 120 wp m², παράγουν” πράσινο” καθαρό ηλεκτρισμό αφού ενσωματώνουν πολυκρισταλλικά φωτοβολταϊκά  και με διαφώτιστη δυνατότητα. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αποτελεσματικότερη όταν συνδυάζονται με τα ενεργειακά ARK TOP SYSTEMS κουφώματα όπως διακρίνετε στην φωτογραφία εσωτερικής όψης του κτιρίου γραφείων, όπου ο πολύτιμος λειτουργικός χώρος αποδίδεται στο ακέραιο χωρίς να είναι απαραίτητα συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου που δεσμεύουν ωφέλιμο χρηστικό μέρος. Τα ανοιγοκλειόμενα φωτοβολταϊκά σκιάδια ShadArksol εγκατεστημένα στο κτιριακό κέλυφος συμβάλλουν στη μείωση κατά το ήμισυ, χρήσης κλιματισμού για θέρμανση και δροσισμό, ενώ η ηλεκτρική κατανάλωση μειώνεται έως 60% όταν αξιοποιούνται συνδυαστικά στον κτιριακό τομέα όλα τα απαραίτητα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως τα ενεργειακά Ark Top Systems κουφώματα. Η αναγκαία πλέον ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τις φωτοβολταϊκές Arksol περσίδες που με το αυτοματοποιημένο σύστημα  επιλεκτικής ρύθμισης μοιρών ανά χρονική περίοδο ΑrkTrack, έχουμε την ιδανικότερη απόδοση.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ SolARKbond ΠΕΡΣΙΔΩΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ

Φωτοβολταϊκό Arkbond περσιδωτό κέλυφος είναι εξωτερική μονωτική επένδυση κτιρίου με Arksol φωτοβολταϊκά, θωρακίζει για πάντα την οικοδομή από υγρασίες χωρίς έξοδα συντήρησης εξασφαλίζοντας παράλληλα ανάσχεση της επιθετικότητας των καιρικών φαινομένων και προσφέροντας σημαντικά μονωτικά οφέλη με το αυτοεξαεριζόμενο διάκενο, που διαμορφώνει ενδιάμεση θερμοκρασιακή ζώνη, αποτρέποντας την απώλεια θερμότητας ειδικά τη νύχτα, με δυνατότητα επιπρόσθετης θερμοηχομόνωσης αναλόγως των δεδομένων και απαιτήσεων του εκάστοτε τόπου εφαρμογής. Συντελεί αποφασιστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και λόγω της εφαρμογής με ειδικούς συνδέσμους εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη αφαίρεση και επανατοποθέτηση των φωτοβολταϊκών περσίδων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος κατασκευής αναλογικά με τα ποσά και τους χρόνους που απαιτούνται για σοβατίσματα – επιχρίσματα καθώς και για την αποκατάσταση του κελύφους με μερεμέτια κατόπιν οποιασδήποτε εργασίας ή προσθήκης χρειαστεί μελλοντικά, όπως για παράδειγμα διέλευση καναλιών, καλωδιώσεων, σωληνώσεων και αγωγών.

Kτιριακό κέλυφος εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας



Roofarksol ΚΕΡΑΜΙΔΟΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Δροσερή υδατοστεγής και αυτοεξαεριζόμενη κεραμιδόμορφη Arksol φωτοβολταϊκή επικάλυψη και σε κεραμιδί αποχρώσεις, με δυνατότητα εγκαταστημένης ισχύος 120 wp/m². Επιδέχεται θερμομόνωση ανάλογη των απαιτήσεων της περιοχής που τοποθετείτε μειώνοντας σημαντικά το κόστος δόμησης και εξοικονομώντας ενέργεια, χρόνο και χρήμα, διότι δεν χρειάζεται να προϋπάρχει άλλη βαριά επικάλυψη όπως κεραμίδια στέγης(που καταστρέφονται χάνοντας τις μονωτικές ιδιότητες τους όταν εγκαθίσταται πάνω τους φωτοβολταϊκά πάνελ), ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνεται ο φορέας στήριξης της κατασκευής, ο προϋπολογισμός του έργου, και η ομοιόμορφη αρχιτεκτονική κατασκευαστική γραμμή.

Tendarksol Ανοιγοκλειόμενη φωτοβλταϊκη τεντομαρκίζα

Σύγχρονη κατασκευή κινητού προστεγάσματος με στιβαρούς και ανθεκτικούς βραχίονες που τοποθετείται σε μπαλκόνια πάνω από παράθυρα και στης όψεις των καταστημάτων με δυνατότητα εγκατεστημένης ισχύος 120 wp/m², στις φωτοβολταϊκές Arksol κεραμιδόμορφες περσίδες που διατίθενται σε ποικίλα χρώματα και εφαρμόζονται στο κτίριο οριζόντια η κάθετα (ανάλογα με την περίπτωση) σε κάθε ηλιόλουστο χώρο παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία και σύγχρονος προσφέροντας σκιά, δροσιά και υδατοστεγή ανοιγοκλειόμενη κάλυψη που εξασφαλίζει εύκολο καθάρισμα της πάνω πλευράς του, με αξιοποίηση του κάθε πρόσφορου χώρου.

PARKSOL φωτοβολταιός σταθμος οχηματων

Parksol φωτοβολταϊκός σταθμός αυτοκινήτων Ιδανική λύση και για πάρκινγκ αυτοκινήτων όπου με το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στη στέγη παρέχουν την υπεραξία ανεφοδιασμού με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ώστε να λειτουργούν οικολογικά σύμφωνα και με την Βρετανική Ένωση Περιβαλλοντικών Μεταφορών, αφού κάθε m2 ήλιου ανά έτος ισοδυναμεί με ένα βαρέλι πετρέλαιο. Αποτελεί εξαιρετική, επιχειρηματική ιδέα που υποστηρίζει την κερδοφόρα παροχή υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Τα έσοδα που προκύπτουν από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για την χρηματοδότηση αποπληρωμής της Ηλιακής Θέσης Στάθμευσης, αφήνοντας σημαντικό επιπλέον κέρδος στον επενδυτή ο οποίος με αυτόν τον τρόπο αποκτά δωρεάν σκιασμένες υποδομές για τα αυτοκίνητα.

Louvarksol φωτοβολταϊκά περσιδωτά κάγκελα

Arksol περσιδωτά κάγκελα

Arksol περσιδωτά κάγκελα

Με Arksol φωτοβολταϊκές περσίδες τοποθετημένες στην εξωτερική πλευρά τους, έχουμε δυνατότητα εγκαταστημένης ισχύος 120 wp/m² αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και λόγω χρωματικών επιλογών με άψογη αρχιτεκτονική εμφάνιση που εξασφαλίζουν τον ιδιωτικό χώρο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι δροσερότατες εφαρμογές διότι εξασφαλίζουν αυτοεξαεριζόμενης αεροδυναμικής περσιδωτή σχέση συγκριτικά με εφαρμογές που θα πραγματοποιούνταν με μονοκόμματα φωτοβολταϊκά πανέλα. Υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής τους και σε υφιστάμενα κάγκελα. Όλα τα προϊόντα τις σειράς greENergy ανάλογα με τις αρχιτεκτονικής ανάγκες συνδυάζονται με τις προαναφερόμενες κατασκευές της ARK TOP SYSTEMS που φέρουν περσίδες αλουμινίου η πολυκαρβονικές προσφέροντας την δυνατότητα ηλεκτρικής αυτόνομης η διασύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Windsolark περσιδωτά παράθυρα

Τα φωτοβολταικά σκιάδια Windsolark είναι περσιδωτά παράθυρα ασφάλειας βιοκλιματικού τεχνοδομικού εξοπλισμού αρχιτεκτονικής, ενεργειακής εξοικονόμησης και παραγωγής ηλεκτρισμού από την ηλιακή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, με δυνατότητα εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 120wp/m2 περσιδωτών πολυκρυσταλικών φωτοβολταικών. Η διαβάθμιση στεγανότητας και ασφάλειας των Windsolark τα καθιστά κατάλληλα για διπλοκέλυφες όψεις κτιρίων, αναβάθμιση παραθύρων με επιπρόσθετη υάλωση για επίτευξη διπλής η τριπλής υάλωσης και άλλες ειδικές κατασκευές που χρειάζονται ρύθμιση φωτοσκίασης και φυσικού εξαερισμού όπως σε πλαϊνές όψεις ανοιγοκλειόμενων κατασκευών πέργκολας για βελτίωση του μικροκλίματος στα επιθυμητά επίπεδα. Τα windsolark αποδεσμεύουν την αρχιτεκτονική έμπνευση με συνδυασμούς απεριόριστων χρωματικών επιλογών στα αλουμινίου και γυάλινα μέρη τους, με σχεδιαστικές, γραφίστικες η φωτογραφικές απεικονίσεις με επιθυμητούς συνδυασμούς διαφάνειας και design αποχρώσεων ακόμα και στης φωτοβολταικές κυψέλες τους, διευρύνοντας την οικογένεια καινοτόμων προϊόντων greENergy που αναπτύσσεται με τον επαναστατικό σχεδιασμό Solark της ARK TOP SYSTEMS.


ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ TENDSOLARK ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΜΟΡΦΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ

Μια καινοτομία πράσινης ενέργειας από την ARK TOP SYSTEMS στην παλέτα των οικολογικών και ανανεώσιμων δομικών φωτοβολταϊκών προϊόντων greENergy, που με το φωτοβολταϊκό Texark τεντόπανο άμορφου πυριτίου,  προσφέρει ανάλογα με την ποσότητα των τοποθετουμένων φωτοβολταϊκών πάνελ σε ένα σύστημα τεντών, μία ικανοποιητική ενεργειακή ανεξαρτησία μαζί με πλούσια σκίαση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πατενταρισμένο ειδικό πολύ εύκαμπτο άμορφο πυρίτιο δεν χρειάζεται απαραίτητα ηλιακή ακτινοβολία για την ηλεκτροπαραγωγή ,αλλά λειτουργεί ακόμα και σε συνθήκες απλής φωτεινότητας. Παρουσιάζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση του φωτός από οποιοδήποτε άλλο τύπο φωτοβολταϊκών και είναι ιδανικό σε εφαρμογές ελαφρού τύπου συστημάτων τέντας, ακόμα και στους προσανατολισμούς όπου τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά δεν είναι παραγωγικά όπως βορειοανατολικός ή βορειοδυτικός ακόμα και βόρειος.

Βάρος φωτοβολταϊκού πάνελ : 900γραμ/μ2

Τύπος υφάσματος : Ακρυλικό τεντόπανο 100% αδιάβροχο με 10 (Δέκα) χρόνια εγγύηση.

Τύπος φωτοβολταϊκού πάνελ : Εύκαμπτο και πολύ μαλακό άμορφο πυρίτιο ικανό να διπλώνει τέλεια σε συστήματα τεντών.

Διάστασης κάλυψης έκαστου φωτοβολταϊκού πάνελ : 1 Μ Χ 1,65 Μ

Ηλεκτρολογική εγγύηση: 10 (Δέκα) χρόνια εγγύηση απόδοσης τουλάχιστον του 80% της εγκατεστημένης ισχύος.

Παραγωγή ρεύματος : 50 Watt ανά Μ2 ανά ώρα, υπολογίζοντας 12 ώρες φωτεινότητας και ηλιακής ακτινοβολίας η απόδοση κάθε πάνελ είναι περίπου 600 Watt την ημέρα.

Παράδειγμα τέντας : Δύο πάνελ σε μία τέντα 5 μέτρων Χ 2,70 ανοίγματος προσφέρουν απόδοση 1200 Watt την ημέρα που είναι ικανά να τροφοδοτούν π.χ. 34 λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας των 35 Watt η κάθε μία πανελλαδική.

Έναρξη παραδόσεων : Φθινόπωρο 2012.